Kenniscafé Riool en Water geopend tijdens RioleringsVakdagen 2018

Nieuw initiatief van drie onafhankelijke rioolspecialisten

Tijdens de RioleringsVakdagen 2018 op jacht naar meer kennis over riool en water? Wilt u graag verder op weg geholpen worden door onafhankelijke deskundigen? Kom dan binnen bij het ‘Kenniscafé Riool en Water’ (stand D.118), uitgebaat door drie waterspecialisten, met ieder hun eigen expertise. Onder het genot van een kop koffie delen zij graag hun kennis over riolering en grondwater.

En er valt nog iets te winnen ook. “We hebben speciaal voor deze beurs een oude rioolbuis op de kop getikt”, vertelt een van de drie wapenbroeders, Erwin Schreve. “Als beursbezoeker kunt u raden naar de leeftijd en kans maken op een leuke prijs.”

Drie zelfstandige waterspecialisten

Het Kenniscafé Riool en Water is een initiatief van Erwin Schreve (Buro Schrab), Peter van Hoof (Van Hoof Project en Watermanagement) en Mattijs Borst (CWG Ingenieurs). Drie zelfstandige waterspecialisten, die hun gezamenlijke deelname aan deze beurs beschouwen als het officieuze startschot van hun samenwerking. “We zijn met elkaar het Kenniscafé en presenteren ons ook apart”, benadrukt Schreve, die zich met Buro Schrab met name toelegt op slim rioolbeheer. “Peter is de rekenaar, de modellenmaker. Mattijs is de grondwaterspecialist en specialist in data-analyse. Onze geohydroloog.”

Verbindende kracht

De RioleringsVakdagen staan bekend als dé verbindende vakbeurs voor de rioleringsbranche. Het Kenniscafé is een treffend voorbeeld van die verbindende kracht. “Peter kwam vorig jaar langs bij mijn stand en het klikte meteen goed”, vertelt Schreve. “Ik kende hem ook al vanuit het werkveld, maar op de beurs van vorig jaar is het idee van dit Kenniscafé echt geboren. Peter werkte toen al veel samen met Mattijs. En zodoende is deze formatie ontstaan, waarmee we elk rioleringsprobleem vanuit drie belangrijke invalshoeken benaderen: dimensionering, beheer en grondwater.

Integraal advies

Het idee om de krachten te bundelen, komt voort uit de toenemende behoefte bij gemeenten en bureaus naar integraal riooladvies. “Daar spelen wij op in door onze krachten te bundelen”, vertelt Schreve, die het afgelopen jaar projecten uitvoerde voor onder meer de gemeenten Delft, Zoeterwoude, Leiden en Gouda. “De meerwaarde van die samenwerking brengen we tijdens deze vakdagen graag onder de aandacht. Het idee is verder om elkaar in de toekomst op projectbasis in te schakelen bij rioleringsvraagstukken van gemeenten en ingenieursbureaus.”

Klimaatadaptatie

Voorbeeld van een thema waarbij de drie rioolspecialisten elkaar goed aanvullen, is klimaatadaptatie. “Veelgehoorde vragen bij gemeenten zijn: hoe zorg ik ervoor dat we die steeds heftigere regenbuien kunnen opvangen in de openbare ruimte zonder dat er overlast optreedt? Wat is wel en niet verantwoord als ik in de wijk riolering ga vervangen? Dat soort vraagstukken kunnen wij dus vanuit drie perspectieven oppakken. Daar vertellen we op de beurs graag meer over.”

Aan de stamtafel

Het Kenniscafé is te vinden bij stand D.118, en geopend op alle beursdagen (van 13 t/m 15 maart). Een ontspannen setting met grote stamtafel, waaraan iedereen van harte welkom is. Schreve: “Met zijn drieën vormen wij in de eerste plaats een vraagbaak voor andere professionals die advies nodig hebben over riool en water. Ondertussen presenteren we op schermen uiteraard ook ons eigen werk. En dat alles natuurlijk onder het genot van een goede kop koffie! Dus stap lekker naar binnen en vraag maar raak!”

Kaarten voor de RioleringsVakdagen 2018 zijn hier gratis te verkrijgen.

Add your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *